KORONAVÍRUS

Vissza a hírekhez

BURSA HUNGARICA PÁLYÁZAT

BURSA HUNGARICA PÁLYÁZAT

2019-10-31 10:41

Hajdúhadház a 2019/2020 tanévben is csatlakozott a Bursa Hungarica ösztöndíj rendszerhez, ami egy sajátos felsőoktatási önkormányzati támogatási.

Bursa Hungarica keretében olyan hátrányos helyzetű, rászoruló diákok kérhetik a támogatást, akik nappali tagozatos, teljes idejű jogviszonnyal rendelkeznek, vagyis nem számít, hogy állami ösztöndíjas, vagy költségtérítéses formában vesznek részt a képzésben. Ez vonatkozik az alap- és mesterképzésre, valamint az osztatlan képzésre is.

Az ösztöndíjra kizárólag Hajdúhadházon állandó lakcímmel kell rendelkező diákok jogosultak.

Pályázat benyújtása:

A pályázatban igazolni kell a hátrányos szociális helyzetet (jövedelemigazolás, költségek, közös háztartásban élők nyilatkozata). A pályázati lapot elektronikusan kell benyújtani egy erre szolgáló felületen, mely a https://bursa.emet.hu/paly/palybelep.aspx linken érhető el.

Online a jelentkezési űrlap benyújtását követőn a jogosultsági feltételeket alátámasztó valamennyi igazolást szükséges benyújtani a Hajdúhadházi Polgármesteri Hivatalba, legkésőbb 2019. november 5-ig. Aki lemarad, az csak a következő kiírásban vehet részt!

A sikeresen elnyert támogatás első részlete először a 2019/2020. tanév tavaszi félévében érkezik, összesen 10 hónapi részletre, azaz a tanulmányi hónapok után szól a támogatás.

A támogatást azok is kérhetik, akik csak a következő tanévben (2020/2021) kezdik meg tanulmányaikat. Ha épp nem aktív a félév, akkor is van mód a jelentkezésre, de a folyósítás feltétele, hogy a következő félév már aktív legyen.

A doktori képzésekre járók nem részesülnek támogatásban, hasonlóan a Magyar Honvédség tagjaihoz, valamint azokhoz, akik ugyan felsőfokú szakképzésben vesznek részt, de középiskolán keresztül. Szintén nem kapnak támogatást, akik kizárólag külföldi intézményben tanulnak.

Pályázati leírás letölthető:
http://www.hajduhadhaz.hu/bursa-hungarica-palyazat-6/




További hírek

EBOLTÁS

EBOLTÁS

Megtekintés
SZEDD MAGAD AKCIÓ!

SZEDD MAGAD AKCIÓ!

Megtekintés
JÚLIUS 1. SEMMELWEIS NAP

JÚLIUS 1. SEMMELWEIS NAP

Megtekintés
NYÁRI DIÁKMUNKA 2020.

NYÁRI DIÁKMUNKA 2020.

Megtekintés

SM@PPRA fel!

Töltse le ingyenes mobilappunkat és értesüljön időben mindenről! Megtalálható minden olyan információ, ami elsősorban a helyi lakosoknak szól és ezeket mind egy kattintással el tudja érni telefonon, vagy tud útvonalat tervezni az applikációval.

Android applikáció

iOS applikáció

Cím: Hajdúhadház Önkormányzat
Telefon: +36 87 446 250
Telefax: +36 87 799 102
E-mail: info@smapp.hu

Ügyfélfogadás rendje:
Hétfő: 8-12 és 13-15 óra
Szerda: 8-12 és 13-15 óra
Péntek: 8-12 óra

Hajdúhadház Önkormányzat